tirsdag 26. mai 2009

Søndagens opplevelser og tankespinn 10.mai 2009

I dag har vi vært på håndballturnering. Når man er på håndballturnering må man heie. Høyt! Da arrangøren i tillegg opplyser om at det er pokal til beste supporterengasjement, er det jo bare å trå til. Pokalen var stor! Kjente konkurranseinstinktet trenge seg på.
Nå var det sånn at vi delte tribune med supporterene fra motstanderen. Dette fører jo til at man gutser på enda mer. Vi hadde med sauebjeller og et par andre lyddupeditter. Alle vet at man lager lyd når man er på tribunen og heier på laget sitt. Så kom motstanderen med et mottrekk; Lydene våre var for høye for et par småbarn, så de lurte på om vi ikke kunne la være å bruke våre medbrakte effekter. Vi ble jo litt ampre der vi satt, men ingen kan motstå å ta hensyn til stakkars små barn som får vondt i ørene, eller hva det nå var som ble plaget av lyden. Så selvfølgelig la vi vekk bråket. Nå har jeg jo en konspirasjonsteori; De lurte oss til å legge vekk effektene for å vinne selv. Ungene ble i virkeligheten ikke plaget i det hele tatt. Men det hele ender ganske kjedelig. Det ble ikke avgjort hvem som vant supporterprisen mens vi var der, så om teorien min stemmer, får jeg neppe svar på.
Jeg har en oppfordring til disse folka som tar med seg skjøre barn på håndballkamp; vurder å finne barnevakt neste gang.

På vei hjem blir vi forbikjørt av et par biler. De kjørte fort. Jeg titter inn i den ene bilen i det den kjører forbi og sjåføren har på seg motorsykkelhjelm!! Hva gir du meg?!
Her kommer neste konspirasjonsteori: Denne personen har tenkt til å vrake bilen for å melde den stjålet og vraket, for så å få igjen forsikringspenger. Men denne teorien faller på sin egen urimelighet den også. Bilen var en lite pen Ford Sierra type sedan. Så det hadde neppe blitt noe penger ut av det. Og hvem redder hodet med en svær hjelm for så å utsette resten av kroppen for alvorlig skade i en gammel bil? Det er får jeg heller aldri svar på. Så da blir det tilbake til start; de kjørte fort og det var antakelig dagens aktivitet... med hjelm.
Det å sette seg i en bil med hjelm er jo en prestasjon i seg selv. Man skaller garantert i dørkarmen, for man er uvant tjukk i hue med hjelm. Fordelen er jo at det ikke gjør vondt. Men man kan fortsatt klemme fingern i døra...det gjør vondt med eller uten hjelm.

Skeidar har liksom vært skikkelig innovative i reklamenspotene som går på TV om dagen. I samtlige filmer er det mannen som ønsker å handle nye møbler. I motsetning til Bohus, som bare har kvinnelige kunder. I følge reklamen da. Hva er det Skeidar ønsker å formidle her? At det er mer maskulin kundegruppe hos Skeidar? Bohus har ikke mannlige kunder de. Der er det bare damene som blir spurt. Det er jo heller ikke særlig fint gjort mot gutta. De må jo virkelig føle seg satt til side hos Bohus. "Nå var det ikke deg jeg spurte" Da kaster Skeidar seg rundt og lager en reklame som trøster gutta litt. Æddabædda Bohus, liksom.

Ingenting er jo tilfeldig her. Bohus har nemlig forsket på dette og på nettsidene står: Damene først!
Undersøkelser viser at kvinner er de største pådriverne når hjemmet skal fornyes. Bohus har derfor valgt å tenke mest på damene når de inviterer kunder til varehuset. Det er viktig å understreke at menn selvsagt også er hjertelig velkommen til oss.

Dette tyder jo på at det er Bohus som har skjønt det og at Skeidar ikke kommer noen vei med reklamen sin og har egentlig kastet bort masse penger på dette. Nettsiden deres er til og med nede! Derfor kan ikke Skeidar forsvare seg her, og jeg er jo ikke urimelig. I mellomtiden kan vi jo more oss med reklameintrigene deres. Møbelringen burde jo komme på banen her da.

Nå er det straks klart for ny uke som ender med en 17. mai. Ukas store tema blir da: VÆRET!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar